Gent Technologies - www.gent.ie - Free Online Practice Tests

Return to Gent Technologies - Online Tests and Notes page

Quick Links
Excel Test 1 Excel Test 2 Excel Test 3 - Cell References and Ranges Excel Test 4 - Charts Excel Test 5 - Excel Errors Excel Test 6 - Excel Formatting Excel Test 7 - External Files and Templates Excel Test 8 - Editing Excel Test 9 - Formulas Excel Test 9 - Formulas Excel: Selecting Cells Excel: Forumlas Excel: Cell Referencing Word Test 1 Word Test 2 Word Test 3 PowerPoint Test 1 Access Test 1 Internet Test 1

© Maureen O'Neill, All Rights Reserved

 
 

PowerPoint Test 1

 


Test Instructions
You should have PowerPoint open to do this test.  You should not use notes or books.  Only use PowerPoint and its associated help files.


1. What is the file extension used for Microsoft PowerPoint slide-show files?

A. .exe
B. .pps
C. .pot
D. .pos

Answer = B. .pps

2. Which PowerPoint view is best for manipulating the order of slides?

A. Normal
B. Outline
C. Slide Sorter
D. Slide Show

Answer = C. Slide Sorter

3. Which PowerPoint format menu option would allow you to set the slide colour to be a colour of your choosing without effecting any other slide area such as text colour?

A. Slide Layout
B. Slide Colour Scheme
C. Background
D. Apply Design Template

Answer = C. Background

4. Which of the following is unlikely to have a header?

A. Slides
B. Note Pages
C. Handouts
D. All of the above

Answer = A. Slides

5. Which of the following is NOT a valid Send To menu option?

A. Microsoft Word
B. Email Recipient
C. Exchange Folder
D. Microsoft Excel

Answer = D. Microsoft Excel

6. Which of the following is NOT a valid PowerPoint Master?

A. Sorter Master
B. Slide Master
C. Handout Master
D. Title Master

Answer = A. Sorter Master

7. What is the file extension used for PowerPoint Outline files?

A. .ppt
B. .txt
C. .rtf
D. .doc

Answer = C. .rtf

8. Which PowerPoint view is best for editing the slide text?

A. Normal
B. Outline
C. Slide Sorter
D. Slide Show

Answer = B. Outline

9. Which of the following is not a valid page in the Custom Animation dialog?

A. Order and Timings
B. Effects
C. Multimedia Settings
D. Rehearse Timings

Answer = D. Rehearse Timings

10. How would you increase the indentation when working with bullets or numbers?

A. Promote
B. Demote
C. Use the TAB key
D. All of the above

Answer = B. Demote

Return to Gent Technologies - Online Tests and Notes page

Free notes, hints and tips available here...