Gent Technologies - www.gent.ie - Free Online Practice Tests

Return to Gent Technologies - Online Tests and Notes page

Quick Links
Excel Test 1 Excel Test 2 Excel Test 3 - Cell References and Ranges Excel Test 4 - Charts Excel Test 5 - Excel Errors Excel Test 6 - Excel Formatting Excel Test 7 - External Files and Templates Excel Test 8 - Editing Excel Test 9 - Formulas Excel Test 9 - Formulas Excel: Selecting Cells Excel: Forumlas Excel: Cell Referencing Word Test 1 Word Test 2 Word Test 3 PowerPoint Test 1 Access Test 1 Internet Test 1

© Maureen O'Neill, All Rights Reserved

 
 

 

Microsoft Office Word Quiz 2

Quiz Instructions
You should have Word open and a blank document visible to do this quiz.  You should not use notes or books.  Only use Word and its associated help files. Answers are included after each question, but the text is white. To see the answer select the Answer= line with the mouse (drag mouse across Answer= line).


 

1. Which Microsoft Word feature allows you to create individual form letters?

A. Envelopes and Labels
B. Macro
C. Mail Merge
D. AutoText

Answer = C. Mail Merge

 

2. To save an existing document with an alternative name you would….

A. Click on the Save button
B. Select File, Save As from the menu bar
C. Select File, New from the menu bar
D. Click on the Open button

Answer = B. Select File, Save As from the menu bar

 

3. Which Microsoft Word facility allows you to set indentations to your specifications and include leaders where necessary?

A. Tabs
B. Tables
C. Columns
D. Margins

Answer = A. Tabs

 

4. What is the file extension used for Microsoft Word document templates?

A. .exe
B. .doc
C. .txt
D. .dot

Answer = D. .dot

 

5. Which Word view does not show the Header and Footer details?

A. Normal
B. Print Layout
C. Outline
D. Web Layout

Answer = B. Print Layout

 

6. Which Microsoft Word tool allows you to automatically copy the font type, size and colour from one piece of text to another?

A. Copy and Paste
B. Cut and Paste
C. Format, Paragraph
D. Format Painter

Answer = D. Format Painter

 

7. Which Microsoft Word menu options allow you to change the unit of measurement for the document and to view File Locations, along with a host of other setting?

A. Tools, Customise
B. Tools, Options
C. Tools, Templates and Add-Ins
D. Format, AutoFormat

Answer = B. Tools, Options

 

8. What would you see while spell checking the phrase “My father was write”?

A. The word “write” is misspelled.
B. No errors.
C. The word “father” is misspelled.
D. A green line appears under “write”

Answer = B. No errors.

 

9. In order to email a Word document from within Word, which would you do?

A. File, Send To, Mail Recipient (As Attachment)
B. Save the file as an email attachment
C. Start Outlook and attach the file while open in Word
D. This is an impossible operation

Answer = A. File, Send To, Mail Recipient (As Attachment)

 

10. What is the file extension used for Microsoft Word documents?

A. .exe
B. .doc
C. .txt
D. .dot

Answer = B. .doc


Return to Gent Technologies - Online Tests and Notes page

Free notes, hints and tips available here...