Gent Technologies - www.gent.ie - Free Online Practice Tests

Return to Gent Technologies - Online Tests and Notes page

Quick Links to other Free Tests
Excel: Excel Test 1 Excel Test 2 Excel Test 3 - Cell References and Ranges Excel Test 4 - Charts Excel Test 5 - Errors Excel Test 6 - Formatting Excel Test 7 - External Files and Templates Excel Test 8 - Editing Excel Test 9 - Formulas
Excel Notes: Excel: Selecting Cells Excel: Forumlas Excel: Cell Referencing
Word: Word Test 1 Word Test 2 Word Word Test 4 Word Test 5
Other: PowerPoint Test 1 Access Test 1 Internet Test 1

© Paul Gent, All Rights Reserved

 
 

 

Microsoft Office Word Test 1

Quiz Instructions
You should have Word open and a blank document visible to do this quiz.  You should not use notes or books.  Only use Word and its associated help files. Answers are included after each question, but the text is white. To see the answer select the Answer= line with the mouse (drag mouse across Answer= line).


1. A user wishes to duplicate some text into a different part of the current document. Which is the correct sequence of events that will do this ?

A. Select text - CUT - Go to new position in document - PASTE
B. COPY - Go to new position in document - CUT
C. Select text - COPY - Go to new position in document - PASTE

Answer = C. Select text - COPY - Go to new position in document - PASTE

 

2. What is the keyboard shortcut (button or buttons to be pressed) for Spell Checking a document ?

A. F7
B. F8
C. F9
D. F10

Answer = A. F7


3. To add a Page Header or Page Footer, what is the correct sequence of menu commands to activate the header / footer editor ?

A. View - Header and Footer
B. Insert - Caption
C. Insert - Footnote

Answer = A. View - Header and Footer

 

4. Which of these will select ALL the text in a document ?

A. Clicking three times with the right mouse button, or tapping three times on a touch screen device in the document
B. Using the Edit - Select All menu item
C. Using the Tools - Protect Document menu item

Answer = B. Using the Edit - Select All menu item

 

5. Which of the following will NOT insert a page break into the document at the current cursor position ?

A. Using the File - Page Setup menu item
B. Pressing CTRL + ENTER on the keyboard
C. Using the Insert - Break - Page Break menu item

Answer = A. Using the File - Page Setup menu item


6. Which of the following will insert today's date in a document ?

A. Using the Insert - Cross Reference menu item
B. Dragging the date from the clock on the system taskbar into the document
C. Using the Insert - Date and Time menu item
D. Right clicking and selecting the Insert Current Date menu item

Answer = B. Dragging the date from the clock on the system taskbar into the document

 

7. Which of the following will NOT save your document ?

A. Clicking on the Save button (floppy disk icon) in the toolbar
B. Using the File - Save menu item
C. Using the File - Save As menu item
D. Using the Tools - Protect Document menu item

Answer = D. Using the Tools - Protect Document menu item

 

8. Which of the following will NOT set highlighted text to BOLD ?

A. Right clicking and using the Font menu item to set the Font Style
B. Pressing CTRL + B on the keyboard
C. Pressing the Font Colour button on the toolbar

Answer = C. Pressing the Font Colour button on the toolbar

 

9. It is impossible to insert an image from a file into a Word document.

A. True
B. False

Answer = B. False


10. You cannot open more than one document at a time in Word.

A. True
B. False

Answer = B. False


Return to Gent Technologies - Online Tests and Notes page

Free notes, hints and tips available here...